Tvůj dech / Ton haleine

Tvůj dech / Ton haleine

Anotace: Jojo.. zase sem si napsala básničku v češtině. a pak sem to rovnou dala do francouzštiny.. :)

Jen pár tichých slov,
posaď se, vydechni,
a pověz mi,
proč po tváři
kutálejí se Ti
korálky slz?

Co se děje kolem nás,
když každý si
hledí sebe a hlas,
našeptávající v nás,
ptá se vás,
proč?

Ale nakonec,
provázky smutků
do copánků
splétají
sténají
svazují
roní
pár kapek
slané rosy
usychající
s Tvým dechem.

Seulement quelques les mots calmes
asseyes te, souffles- tu
et dites moi
pourquoi dans ta face
roulent te
les courailes des gouttes?

Qu´est ce que se passe environ nous,
quand tout le monde se
vaque a soi et la voix,
qui on insiune a nous
on demande vous
pourquoi?

Mais, enfin,
les ficelles des tristesses
a des nattes petites
on enchevetre
on geindre
on lie
on jete
quelques larmes
des aiguails salés
qui égouttent
avec Ton haleine.
Autor Barushca, 29.11.2006
Přečteno 434x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuji s.p., nicméně bych ráda věděla, kdo jste. Veselejší básně bych ráda psala.. ale já to neumim.. tahle je podle mě ta nejoptimističtější. Koneckonců si myslim, že to je moje nejoptimističtější dílo vůbec:) Díky za odpověď, Barushca:)

11.12.2006 13:09:00 | Barushca

nádherný..

02.12.2006 15:50:00 | Terry

Co se dějě kolem nás..
Kdoví.. v každé upřímné slze smutek odplouvá z nás.
*
Beruš,moc se ti povedla!

29.11.2006 22:18:00 | Kapika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí