Bez nálady několik dní

Bez nálady několik dní

Anotace: důvod uvnitř

Proč se každé ráno mračíš
a přimhouřeným očím zastíráš jejich krásu?
Ptávala se mě máma,
dost už uplynulo času.

Pokaboněné obočí,
škvírky, z kterých unikal chlad.
Jen se ptej, mámo,
já mračit se budu furt,
dokud budeš pořád doma řvát.

Že lidi se udávaj
a soused nemůže přijít sousedovi na jméno,
nahlásit policajtům špatné stání,
je doménou.

Kdyby ses vzbudila z toho komunismu,
co už dávno není,
přišly by ti tyhle sviňárny přirozený.

Víš, když se už několik dní vracím
a ty tam neschopná plnit úlohu domácnosti
jenom hulákáš tou ránou, která nelze zašít,
pak se nediv, že se každé ráno musím mračit.

Oči přimhouřené,
obočí do mohutného oblouku,
místo pozdravu a úsměvu,
doufám,mámo, že ti se stížnostmi
půjdou na úřadě na ruku.
Autor milenium, 30.11.2006
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ufff...! Ze života? :-(

30.11.2006 10:38:00 | G.P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí