Pravda jednoho

Pravda jednoho

Anotace: Co cítím....

Představ si život, hladký jak led.
Uchop své bytí, jež mrazem tě pálí.
Polož si otázku, co je teď svět,
V němž lidskost chudobou býti má.

Člověk, člověku hyenou, katem,
Hlavu svou na oltář položit máš.
Radost se vyvážit dá jenom zlatem,
Prospektor radosti, lidská je zášť.

Tikot hodin předvídá noc,
Chladnou a temnou, lidskou a zlou,
Hledá peníze, slávu a moc,
Umrzne v kleče, na kolenou.

Zrcadlem poznání nevidí sebe,
Odraz jen předstírá, myšlenky lež,
Pomalu ztrácí se důvěra v nebe,
Seber se, povstaň, vyskoč a běž.
Autor Comoosa, 15.02.2005
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí