Vánoční

Vánoční

Anotace: možná to někdo cítí podobně, když je mu už víc...

O novém jaru tiše sníme
jak rok po roce přibývá
občas se těšit neumíme
když sníh vše kolem přikrývá

Už nějak nejsme nedočkaví
jak přibývá rok po roce
a těšení se nedostaví
když přiblíží se Vánoce

Pak Mikuláš jde po ulici
má kolem čertů hromadu
anděla s hvězdou na čepici -
vánoční nesou náladu

Z prskavek jisker na tisíce
svítí jak malé hvězdičky
padají s vůní pryskyřice
na Ježíškovy balíčky...

Jen malým dětem rozsvítí se
v očích ten údiv, překvapení
když srdce zvonku rozezní se -
- i my býváme nakažení

ta radostz jejich drobných tváří
zaplatí újmu našich ztrát -
co naše léta nedokáží
nás z dětských očí bude hřát
Autor koloušek, 30.11.2006
Přečteno 362x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná,jednoduchá,rytmická,něžná.
Vtáhla mě do vánoční atmosféry ačkoliv je mi smutno
Moc se mi líbí :-)

01.12.2006 00:12:00 | adinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí