Občanská Výchova

Občanská Výchova

Anotace: píseň (inspirace stejnojmenným filmem) ((počešštělá))

Občanská Výchova

Má plný ruce práce hrabat víc a nic neztrácet
vlivem kapitálu sílit v očích chtivých víc než zdrávo
dokázat sílu svý osobnosti a prosperitu společnosti
skrze korpulentní masu, strádající mládí krásu
Tehdá dítě revoluce ukazujíc holé ruce
z jehož hrdla dral se řev, posléze vítězný zpěv

a dnes

Upocený s přehazovačkou a v tvídovém saku brojí
proti změti antikonformistů, co v opozici hrdě stojí
Oběť občanské výchovy, studentem prosti své vůli
oběť občanské výchovy, rebely bez příčiny

Chlapík pozřený mamonem je dnes ufuněným slonem
co si v nedobytném hradu škrábe svojí třetí bradu
během horlivého přemýšlení o velkolepém zakoupení
zakoupení, zaprodání kritizujíc systém daní
Tehdá volal revoluci, ničil klece, chuť po moci
a dnes bývá bez pomoci, když nemá prášky na potenci
Autor lavra, 06.12.2006
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí