Knížka pro pokročilé

Knížka pro pokročilé

Anotace: těžko se mi v ní čte. Nebo spíš v něm...

Barikáda slov s těžkou hádankou,
písmenka po písmencích ztěžka jdou.

Omezená abeceda,
slovní zásoba,
dialog celodenní: „ahoj tati“
(furt ta samá podoba)

Ticho rozbité rozhovory
s andělem co pod srdcem 9měsíců mě nosil.
Za každou mou slzu skanutou prosil,
jen abych nevzdávala to čtení v knížce zapeklitého autora.
Jenže za každým písmenkem,
za každou slabikou byla fotka jeho – netvora!

Ustálená slovní spojení,
obhroublé fráze společenského chování.
Anděl vždycky za mnou stál – i teď se přiklání.
Jen abych četla dál o čertu co si anděla za ženu vzal,
ustálené vazby, v dětství jeho řemen ke mně promlouval.
A já se slzami v očích čtu ten příběh dál….
Autor melebele, 06.12.2006
Přečteno 410x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

JO tak tohle je hodně dobrý !

18.12.2006 17:19:00 | chroust17

Možná by neunesl tíhu těch slov, úžasné!!!

09.12.2006 18:13:00 | michala

tak to je síla...100

06.12.2006 15:29:00 | MishaX

Mrazí mě...pocit, že bych snad mohl být někomu ďáblem...ne, to nikdy!

06.12.2006 15:13:00 | G.P.

Úzasný. Tyhle pocity vepsat do veršů tak něžných... to je víc než za 100

06.12.2006 15:01:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí