Sprejerovo grafity

Sprejerovo grafity

Anotace: ....možná chtějí něco vyjádřit, ale není poznat co. Tak jsem to vyjádřil za ně. :)

Po kostkách ulice, které se lesknou vlhkým potem,
po stopách dějin, které to braly hopem,
kolem domů plných stigmat a znamení
po ulici jdu plný strachu a trápení.
Lampy krátí a prodlužují stíny
myšlenky mé, mění se v písmové klíny,
dech mrazí a párou se prozrazuje,
vítr od Vltavy řeže a tajemně duje.
Chlad ulice v podzimním šerosvitu,
podivné tváře pozorujíc mě z bytů,
které chladně hledí na mé kroky,
které tu jdou den za dnem celé roky.
Vtiskl jsem tvář do chladných kostek,
do omítek domů a oblouků v mostech,
Vtiskl jsem ducha do kostek cest,
do historie a všech lidských měst.
Jsem svědomí národa a potupa moci,
demagog, proletář, kulturní zločin.
Jsem víra, láska, smrt i naděje
jsem prostě život v tisknutý do spreje.
Autor Ďábel sám, 07.12.2006
Přečteno 329x
Tipy 2
Poslední tipující: Mango-Holka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)))

07.12.2006 19:40:00 | isisleo

Fakt mocinky pěkný...

07.12.2006 18:41:00 | seed.misulka

poezie.zivot ve spreji a osamely sprejer. moc se mi to libi.skvely.

07.12.2006 18:31:00 | Mango-Holka

Teda vyjádřils to moc dobře. Tahle báseń se mi fakt líbí ;O)

07.12.2006 18:30:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí