Milenka téhle noci - šance

Milenka téhle noci - šance

Anotace: bez a nahá

... a spalující žár a touha
pro něj slast, však pro ni zhouba
když uvadá po ránu..

Tváře v dlaních,
nad ledovým čajem skoro usíná
a zhasíná..

v mysli ticho noci,
kdy noční šat
jí vysvlékal
již druhý krát

Sama v městě cizím
teď..
sama s pláčem
ztrácí se a mizí..

tam, kde lehké kroky
velkých žen...

Milenka téhle noci
jihne v dlouhém objetí
a šeptem prosí..

Proč k ránu pláče
tedy?
Jak bludné ptáče
v šedých ulicích..

Na dlážděných pomnících..

se všude třpytí,
zlatě svítí
její jméno

Krajem zítřků,
mísících se
s hořkou chutí sladkých snů
a polámaných příších dnů..

jen klopýtá..

když tramvaj ozve se a zacinká

Otevřené město dokořán
probudí tvůj den
jak na poplach.

Cizí host
krouží kolem strachu,
špička boty v prachu..

Ten cizí host, ta dívka smylná
ve všech krocích takřka mylná!

Jenž slzu svoji nosí
a rosí..

pomačkaný šál

Mží se oči a topí,
se v pohledu do dálky,
kterým koupí..

zpět roztoužený sen,
dřív než začne den,

když odvrací svou tvář..
Autor šedá bílá myška, 08.12.2006
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle se mi líbí,možná jí i rozumím..nečetl jsem od Tebe všechny básně,ale těm co jsem četl nerozumím..

16.05.2007 23:25:00 | seaside

je hezka, na to, o cem vypovida...
rozhodne si z ni zapamatuju pocit, ktery jsem mela pri cteni...predstavovala jsem si Brno...a jeho temne prosvicene ulicky...zakouti...a lidi

08.12.2006 11:18:00 | Montynka

..špatný..? To je snad tady první báseň, která mi nepřijde laciná a hloupá. Zabrnkla ve mne na citlvou srunu a zanechala ve mne dobrý pocit...

08.12.2006 09:37:00 | Hedvábka

...to není špatný ...
...:) ...

08.12.2006 08:39:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí