když vám skoro nic není...po chuti...

když vám skoro nic není...po chuti...

Anotace: -

zadíval jsem se z okna

úžasný výhled

a všichni by asi viděli

překrásnou krajinu venkova

ale já vidím siluetu

továrního komína

něco jako nedávno na výletě

v Římě u Kolosea

prostě mi připadalo pobořeně…


v tu chvíli mě napadlo

že se zabýváme maličkostmi

pátráme po nedokonalostech a vadách světa

a přitom přehlížíme jeho kouzla…


někdy mám chuť zaječet

jako vřešťan rezavý

nastoupit do pruhovaného bentley

se skládací střechou

a pomalu jet po kolonádě

nahý…


náhle zafoukal vítr

s elánem a silou

astmatického holuba

který navíc vypadal

že pokud uzvedne cokoli těžšího než pírko

překotí se doleva

/no tak to vidíte

žádný lehce hravý vánek ve vlasech/

připadám si jako okovaná bota

na krku panenské přírody…


z rozjímání mne vyrušil klakson

jako zaburácení

píchlého zápasníka sumo…


odklonil jsem od komína oko

a pohlédl o něco níž

na nahou dívku

v pásovitém kabriu

která mi povídá

primitivní

ještě nemusí nutně

podle ochablé a odcizené civilizace

znamenat hloupé

ale naopak zdroje lidského bytí

původní přírodní

fascinující

v každém z nás

je možná zamaskován a zasutý primitiv

tak už si přistupte…

Autor enigman, 27.10.2011
Přečteno 463x
Tipy 18
Poslední tipující: jondys, Mbonita, Jana M., střelkyně1, strašidýlko-střapatý, pejrak, zenge, labuť, WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsem jen...zvíře
v dobré víře..přiznávám:-)))

28.10.2011 20:20:39 | Mbonita

primitivní
ještě nemusí nutně
podle ochablé a odcizené civilizace
znamenat hloupé
ale naopak zdroje lidského bytí
původní přírodní
fascinující
v každém z nás
je možná zamaskován a zasutý primitiv
tak už si přistupte…

..už jen za toto ST! :)

28.10.2011 14:13:41 | xoxoxo

hezké slovní obraty a přirovnání...posílám Polárku:-)

28.10.2011 09:57:59 | střelkyně1

STálé....

28.10.2011 05:33:15 | zenge

...jo,dobré***

27.10.2011 22:46:46 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí