Stín

Stín

Anotace: -

Zamkněte dveře na petlice,

v duchu se vroucně modleme

a uhaste všechny svíce,

snad ráno se všichni sejdeme.

 

Snad nebude chybět nikdo z nás,

stiskni mou dlaň, brachu,

nastal nám krutý čas,

všichni žijeme ve strachu.

 

Víme, kdo je náš nepřítel,

víme víc, než je nám milo,

ač nikdo ho ještě neviděl,

všichni známe jeho dílo.

 

Roztrhané oběti,

těla krve zbavená,

chraňme naše děti

před tou hrůzou bez jména!

 

Tak uchylme se v neštěstí

k motlitbám, prosme boha,

ať ušetří nás bolesti,

ať zbaví nás toho tvora.

 

Bez zbytečných řečí,

stejně jako ty i já vím,

že nikdo není v bezpečí,

když venku loví Stín.
Autor Charibeja, 28.10.2011
Přečteno 320x
Tipy 7
Poslední tipující: Radhuza, andel.smrti, Anjesis, jondys, E.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četla, dokonce je to i jedna z mých oblíbených knížek. :D A ano inspirovala jsem se jí při psaní této básně :D

09.11.2011 08:10:00 | Charibeja

Nečetlas Jinou rasu od Jenny Nowak?
Jinak chválím báseň - a ve směs i všechny ostatní :,)

09.11.2011 00:27:15 | E.

Nádhera, jako vždycky

29.10.2011 06:55:25 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí