Domov / Obec

Domov / Obec

Anotace: Taková průměrná básnička o domově a obci (o hledání bytí ve světě a uvnitř něho)

Židle, stolek, skříňka,
obraz, gauč a polička,
co snad říci úvodem,
není tohle oligátní lidská větička?

Proč měli bychom žíti v domě,
proč názory přejímáš po mě,
proč nikdy neřekneš nic o mě,
proč je domov v domě?

Já svůj domov mám tu,
já jsem pro bytí ve světu,
nechci už žíti v domě,
tohle není styl pro mě.

Domov je dům,
život je svět,
musíme rozum míti,
a shlédnouti ve svět.

Chceme-li žít,
musíme ve svět jít,
zbraň svou vzít,
a s životem se bít.

Neseďět doma,
tam jen plyne doba,
doba pro nás ztracená,
půjdeme dál tam kde je skutečná cena.

Cena našeho života je moc drahá, než abychom životem proběhli a neuvědomili si to. (můj vlastní citát)
Autor A.N.D.Y., 13.12.2006
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí