Podzimní ráno

Podzimní ráno

To si pište mladá dámo,

je jedno z těch podzimních zamlžených rán,

a jak za výlohami je psáno,

dnes nikdo nesmí zůstat sám.

 

Já jedu někam tramvají,

a Vltava pod rouškou mlhy,

si šeptá svoje potají,

že míří k nám už první sněhy.

 

Na listech co barvou září,

seskupují se krůpěje,

a děti v parku kameny hází,

a dospělí nechovají se dospěle.

 

Každý za něčím se honí,

snad proto, že někdo z mlhy šeptá,

toho hlasu každý se bojí,

a tak nikdo nevzdoruje, nikdo se neptá.

 

Každý z nás se jednou odpuštění dočká,

pak vystoupíme z  černočerné tmy,

to až spadne první bílá  vločka

a poví nám, že stále jsme to my.

 

 
Autor Annie the wolf, 30.10.2011
Přečteno 228x
Tipy 2
Poslední tipující: Rezkaaa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krááásnéé :)

02.11.2011 22:00:45 | Rezkaaa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí