Měsíc

Měsíc

Anotace: -

Měsíc, je falešné slunce, co odráží pouhý svit.
Má v sobě krátery a nedá moři klid.
Měsíc je nemálo kalendářních dní,
co jako pták nám uletí.

Jeho vznik je naše pouhá doměnka,
že je ze sýru pouze někdo utrousil.
On sám již přivítal i člověka,
snad ho ten muž okusil?

Mnoho dalších pověr člověk vymyslel,
když venku spáče uviděl.
Náměsíčnost se to nazývá.
To snad někdo na měsíc chodívá?

Myslím, že toho bylo dost.
Měsíc je totiž, náš nezvaný host.
Vždy k večeru nám střídá slunce.
Někdo ho snad na nebe zve?

Autor Nutter, 30.10.2011
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí