Nový pán...

Nový pán...

Chladné temno však třpyt je hvězd,


dívka chvěje se a nocí bloudí.


Kam vykročit? Je mnoho cest.


A jedna pěšinka o přízeň loudí.


***


Ona služebnicí Boha, jen On je pán.


Za křížem celý život kráčí,


jen pro Něj místo, jen On je zván,


však Temnota říká... "To stačí"


***


Tou cestou jít, jen směle dál,


k domovu snad nesou kroky.


"Kdopak by se Temnoty bál?


Ta cesta je tu dny, i roky."


***


Tak kráčí dál Ta sličná děva,


a strach v sobě marně dusí,


Krev její je sladká réva,


bytost skrytá tu sladkost zkusí.


***


A další krok, jas hvězd spolkl les,


strach napřáhl se plnou silou.


To špatný je směr, kde leží ves?


Chmur a děs se v jedno slijou.


***


Tu stezka končí, kam jen jít?


A bytosti hrůzné zchladnou zraky,


Dívenka nešťastná... Ach pozdě snít...


I tmu přikryly snad temnější mraky.


***


"Otče náš, jenž jsi na nebesích..."


Modlidbou tichou marně prosí.


Hrůzné zlo je skryto v lesích.


Zlo, jenž víru v Boha kosí


***


Pak sáhla bytost na svou lovnou,


ach křehkost se k zemi hroutí.


On nehrál si s ní, vzal si ji rovnou,


tělo mladé se v mukách kroutí.


***


A hrdlo bílé, tam je rána.


Teď saje révu hladu chřtán.


A duše čistá ke zlu zvána.


Hle mrtvé tělo...


Hle... Nový pán.


 
Autor Rudolf z Falknova, 31.10.2011
Přečteno 544x
Tipy 11
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Anjesis, Rootness, střelkyně1, carodejka, Liška76
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen tak dál...:-)

01.06.2012 18:54:57 | střelkyně1

Moc hezké, pěkně jsem si početla, ten život si s námi mnohdy hraje, ach jo.

30.03.2012 23:38:38 | carodejka

Hodně dobrý pro mne zajímavé téma..

07.11.2011 16:53:52 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí