Jeleni v říji

Jeleni v říji

Anotace: -

Já poblíž mýtiny se skryl,

vylezl na posed

a dalekohled připravil,

již jelen byl tu hned!

 

Bojovou výzvu zavolal,

když pyšnou hlavu zved,

dle paroží revíru král,

výběžků 3x5.

 

Z dáli odpověď zaznívá,

sok žene se sem hned.

Padne dnes,  králi, hlava tvá?

to rozhodne se teď...

 

Již zaháklo se paroží,

lesem zní jeho třesk,

zle vítěz s druhým naloží,

nezmizí-li jak blesk!

 

Všek na úvahy času dost,

boj teprv začíná,

laň půvabná, no prostě kost,

se nejklidnější zdá.

 

Uškubne z hebké travičky,

pak k borcům stočí zrak,

ty své dvě něžné lampičky,

co rozpálí je tak!

 

Ať boj už jak chce dopadne,

vítěz, ten šťastný je,

zakončí krásně zbytek dne,

s laní si užije...

 
Autor Kozoroh 1, 31.10.2011
Přečteno 426x
Tipy 2
Poslední tipující: Liška76, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já jednou trávila noc na posedu se psem neposedou...a v na mýtině bylo mnoho takových příběhů....
Pěkný říjnový medailonek,díky:-))

01.11.2011 13:54:35 | zvířenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí