Chléb, džbán a ozvěna

Chléb, džbán a ozvěna

Pro kůrku do oblouku

zachutnal chléb.

Není to klep.

Hlásko, mlč louku.

 

V okraji ústa džbánu,

dopitý střed.

Prameny na oběd,

hloubání k ránu.

 

Hořely sluncem ruce.

Pozřely přízi

z ozvěny ryzí.

 

Chtěly se prudce…

 

 
Autor Mirka Hedbávná, 31.10.2011
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: Špáďa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

…a těžko zmizí...

04.11.2011 02:29:20 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí