Jednorožec

Jednorožec

Anotace: -

Jak krásný je dnešní den!

Jasně modré nebe bez mraků,

snad jen pro nás byl vytvořen

a ty jsi zázrak všech zázraků.

 

Pod vysokým košatým dubem,

na tomto kouzelném místě,

bylo to mým osudem,

vím to zcela jistě.

 

Slunce na nás září,

na tomto kouzelném paloučku,

svit paprsků se odráží

od tvého krásného růžku.

 

Posloucháš můj konejšivý hlas,

zpěv ptáků se vzduchem nese,

přála bych si zastavit čas

s jednorožcem v začarovaném lese.

 

Tvá srst je bělejší než sníh

a jistě i sametově hebká,

zničit takovou krásu byl by hřích,

je tak nevinná, tak křehká.

 

Hledíš toužebně i vyděšeně,

dobře že lidem nevěříš,

nad námi modrá obloha se klene,

ještě krůček, přistup blíž.

 

A už ses podvolil,

skládáš mi hlavu do klína,

dotknout se tě jsi mi dovolil,

však do srdce se mi vkrádá vina.

 

Co jsme si to myslela?

Kdybys jen věděl!

Můj zázraku, já tě zradila,

čeká tě příšerný ortel.

Lovci si už pro tebe jdou,

už slyším jejich kroky,

tvůj krásný roh ti ukradnou

a ty jsi teď tak krotký!

 

Polekaně jsi hlavu zvedl,

ničím ses neprovinil,

jen bezmocně jsi vzhlédl

a čas se náhle zastavil.

 

Jejich surové ruce,

krutost, ze které mrazí,

schovalo se i slunce,

nelítostní a zlí vrazi!

 

Co jsem to jen udělala?

Odešli s tvou krví na rukách,

já jim tě napospas vydala

a teď utápím se v mukách.

 

Už netrpíš, už jsi dodýchal,

pláču, slzy mi máčí líce

a celý les smutně zavzdychal,

ach odpusť hloupé lidské dívce.

 

I já mám podíl na tvé smrti,

však věř, že jsem to tak nechtěla,

ať vina mé srdce rozdrtí,

však nevrátí život do tvého těla.

 
Autor Charibeja, 31.10.2011
Přečteno 266x
Tipy 9
Poslední tipující: Bunney, Liška76, Anjesis, seh, E., carodejka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká, procítěně smutná.


Už netrpíš, už jsi dodýchal,

pláču, slzy mi máčí líce

a celý les smutně zavzdychal,

ach odpusť hloupé lidské dívce.

04.11.2011 09:16:07 | carodejka

Pohádkově krásná.

01.11.2011 12:41:28 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí