Borová ...

Borová ...

Anotace: -

Jsou dny , kdy vzpomínky na tebe ,

                                                       jsou jako živé .

Vystupují z paměti v podobě známých obrazů

a s nimi přicházejí i vyslovená slova .

Stébla loňské trávy a rozoraná pole připravená

                                                       k zimnímu spánku .

Jdeme vedle sebe přes vesnice a zbytků

zdevastovaného lesa .

V lese se povalují vyvrácené stromky a chomáče

polámaných větví , dělají z lesa neprůchodnou houštinu .

Připomíná mi to pohádku o Růžence , kdy

                                                           všechno zarostlo růžovým trním .

Ani slunce se na to moc nechce dívat a raději

se schovává za vějičkami dešťových mraků …

 

 

Z Borové se ozvaly odpolední zvony ,

svolávající k modlitbám všechny přítomné v Bohu .

Začíná jemně pršet a tvé rty chutnají tak sladce ,

                                                       jako letošní úroda dozrálých malin .

Chutnáš mi pozdravy prošlého léta .

Krátký čas našeho štěstí se řítí do propadliště dějin .

Na obloze pomalu klouzají dlouhá křídla

štíhlých větroňů a ulekaní ptáci raději posedávají

na opuštěných stromech …

 

 

Je konec neďele a za chvíli se budeme muset vracet

do opuštěnosti svých čtyřech stěn .

                                                            Moje lásko …

 

 
Autor kavec, 02.11.2011
Přečteno 319x
Tipy 14
Poslední tipující: jvacl, Kapka, Jana M., zenge, Agniezka, labuť, Lota
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je tak krásné, až se tají dech. Alespoň tak jsem tvou báseň přečetla.

02.11.2011 22:23:47 | Jana M.

...
mým srdcem tvoje verše zachvěly

02.11.2011 15:22:54 | Lota

Připomněla mi mé procházky s láskou, vůni lesa a aspoň na okamžik volnost srdcí a pocitů... Pro navždy milující duše ten nejhezčí pocit, když dva dechy splynou v jeden... Jana

02.11.2011 14:45:01 | labuť

ST

02.11.2011 13:44:10 | Kapka

líbí se mi :)

02.11.2011 10:24:05 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí