zahalen podzimem...

zahalen podzimem...

Anotace: -

procházím podchodem
když tu náhle se z šera
vynořil na zdi
portrét ženy...

má závoj a šaty
dlouhé jako ozvěna
skryté nahoty
se zdrojem světla
jako výseč do tmy
ozářenou pletí...

na nohou
modré punčošky
a bílá látka s krajkou
objímající tělo
jako vodopád poetiky
končící v tůni...

a tak jsem počal sledovat ten proud
až do středobodu
toho zvláštního obrazu v obraze
jako bych pádloval
s hořící svící v ústech
ke skalnaté proláklině
doufajíc že naleznu
fons et origo
ve spojení moudrosti a přízně
tajemství stvoření
neposkvrněného nenasytností...
Autor enigman, 02.11.2011
Přečteno 265x
Tipy 15
Poslední tipující: Kars, floreciente, nejsembásník, Jana M., střelkyně1, pejrak, zenge, labuť, kaaamiiii
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..a začalo to v v obyčejném podchodu :-)
fajn

06.11.2011 18:33:18 | floreciente

Píše ti to stále skvěle...je to za dvě jedničky a za dvě hvězdičky:-)

02.11.2011 18:28:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí