domovní...k...

domovní...k...

Anotace: -

stiskl jsem tlačítko
a dveře od domu
se daly do pohybu
asi tak rychle
jako se vzdaluje
kontinent od kontinentu
což obzvláště vynikne
právě teď
když lije jako z konve…

rozsvítil jsem
v jediné velké místnosti
a žárovka zalila interiér
měkkým oranžovým přísvitem
podobně jako rudé světlo v ponorce
při vyhlášení poplachu…

natáhl jsem se
geologickým tempem
když tu mne cosi zašimralo
v zátylku
jako bych ležel v obýváku
s tygrem
což v mém případě znamenalo
že se mi nedaří uvolnit se
a pustit si rádio…

když tu se za mnou
a pohovkou ozvalo
dobrý večer
klidně ležte
hudbu vyberu sama
mimochodem
zbožňuji odstíny do pomerančova
máte zajímavé zařízení
líbí se mi ta nezvyklá patina
a na mladíka tady máte
celkem příjemně uklizeno…

ani mne moc nepřekvapila
jen možná v obličeji
jsem měl výraz žabáka
po lobotomii
ehm nejspíš se díváte
na někoho jiného
když se kouknete podrobněji
třeba na mé vlasy
zjistíte že mi je česala eroze
zubním kartáčem času
a jistě jste si všimla
co mám na sobě
nezměnil jsem šatník
od první doby ledové
takže mohu potvrdit
jen to druhé…

už jste někdy zkusila napěchovat
raketový motor do vysavače?
já ano a vyšlo to
uklízím teď rychle
a mnohem kvalitněji
akorát mám trošku problém
s hlukem
vyznačujícím se hladkostí
pneumatického kladiva
vibracemi
s tichostí krytého bazénu
plného dětí
a navíc sežehnutým nábytkem…

já ale vlastně přišla
zeptat se na něco jiného
co myslíte
je rozdílné
když se mluví o odplatě
nebo o pomstě?...

myslím že ano
odplata je konkrétní
lex talionis
kdežto pomsta je jako poušť
stejně jako v poušti
v ní snadno zabloudíte
a zapomenete
jak jste se tam dostala...

má milá Buganvilie….
Autor enigman, 07.11.2011
Přečteno 278x
Tipy 8
Poslední tipující: Liška76, modrá..., střelkyně1, pejrak, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já si je dám taky obě hned dvakrát...:-))) á tedy čtyry hvězdy k tomu:)

07.11.2011 11:43:33 | střelkyně1

Už jsem to dnes sice četla,ale ještě jednou tip aspoň tady...:-)

07.11.2011 11:12:42 | modrá...

Zajmavé nápady,nebude toho víc?

07.11.2011 08:31:37 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí