Proč padají koně ve válkách

Proč padají koně ve válkách

Anotace: -

Proč padají koně ve válkách


 


Proč padají koně ve válkách,


ta otázka mě věru trápí,


což nestačí už lidský žal,


co tomu říkáš ty padlí koňský králi.


 


Proč vedeni jsou koně do bitev,


což rozumí bitvě to nebohé zvíře,


oni nepadají s hlavou do kytek,


nýbrž umírají o něco tíže.


 


Vězte že kůň má létat po lukách,


on stvořen byl a k lásce bude,


jeho hříva má mu s větrem vlát,


tak odveďte ho navždy z boje.


 


Jeho oči smutně v boji žalují,


když leží věrně vedle svého pána,


když kulka koně s pánem zabíjí,


kůň dožije vždy rána.


 


Proč padají koně ve válkách,


proč život koni člověk krátí,


proč neběhají koně radši volně po lukách,


ta otázka mě věru velmi trápí.

Autor guru1, 07.11.2011
Přečteno 261x
Tipy 2
Poslední tipující: Liška76
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsané,pravdou proložené..sic dnes už koně nebojují tak často,ale zato si lámou nohy na Taxisu též nedobrovolně.Miluju jízdu na koni,nějaký ten parkur Z.L.S to ano tam maj koně klid a dost času odměřit si skok a když to nevyjde není z toho trápení tak velké.U mne to máš za dva moc hezký!

07.11.2011 15:53:29 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí