Lichotit

Lichotit

Nebe je čistý, je půl pátý.

Z modliteb lidí vytvořím naději.

Nikdo z nás dvou není svatý.

Doufám, že s láskou k tobě uspěji.

 

Chci s tebou poznávat krásy života.

Chci, abychom se spojili v jedno.

Bohužel často mě opouští jistota.

Z víry zoufalců stvořím bezedno.

 

Chci každý den říkat, jak ti to sluší.

Chci pokaždé se dotýkat tvých vlasů.

Chci z kamene vytesat Venuši,

která by znázorňovala tvoji krásu.

 

Chci každý den šeptem ti lichotit.

Chci ti pořád říkat, jaká jsi kočka.

Moje láska k tobě se nedá zkrotit.

Chci pozorovat tvoje vášnivá očka.
Autor Richard Ježek, 07.11.2011
Přečteno 477x
Tipy 5
Poslední tipující: Liška76, Live to fight, strašidýlko-střapatý, Alex Ardes
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

věřím, že tahle báseň potěšila... ST

11.11.2011 10:18:10 | strašidýlko-střapatý

Hezká básnička. Jednoduchá a přitom prostoupená tolika obrazy... a city. Jo, jak já ti rozumím ;)

10.11.2011 20:46:36 | Alex Ardes

Určitě se jí líbí je hezká.

08.11.2011 09:05:16 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí