Dlažební kostka

Dlažební kostka

Anotace: symbolismus ... snad pochopíte o co v té básni jde ...

Šel jsem z práce za rozbřesku,
na trávě viděl jsem dležebni kostku.

Jak se tam dostala?
Kdo ji tam hodil?
Komu se nelíbila?
A kdo to byl?

Stojím a dívám se na tu kostku,
na to jak leží sama.
Stojím a už je po rozbřesku,
a kostky mám plnou hlavu.

Teď bude tu ležet,
snad desítky let.

Bez přátel a bez rodiny,
bude tu ležet.
Nebude vědět, jak utíkaj hodiny,
bude si prostě ležet...

dokud ji někdo nezvedne! ! !
Autor Luďka, 17.12.2006
Přečteno 252x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí