Smrt

Smrt

Anotace: co dodat:o)

Je všude kolem nás,
kolem mne, tebe i tebe.
Začínáš mít strach?
Měl bys,
má schopnost proměnit nás v prach,
až mě z toho zebe.

Nevíš o čem mluvím?
Zamysli se...

Její oblíbená prý je barva černá,
každému z nás bude navždy věrná.
Kostnaté ruce má studené jako led,
nesnaží se ti mazat kolem pusy med,
protože každému je jasné hned
která bije...

Přichází nečekaně v "pravý" čas,
už vidím, že dochází ti o čem mluvím,
po zádech přebíhá ti mráz.

Je známá jako nečekaný host,
nikdo ji nemá rád,
avšak ona nás miluje,
stejně jako pes svou kost.

Našlapuje zlehka jako lesní víla,
nepomůžu proti ní ti ani nadlidská síla,
každého jednoho dne skolí,
je jen na ní koho si zvolí
právě dnes...

Zbyde po ní jen smutek, tichá samota,
co pomůže ti, že si lakota,
když jednoho dne taky takhle skončíš,
když své rty třeba v otráveném víně smočíš.

Važ si každého dne stráveného na světě,
vždyť i život může krásný být,
lepší nežli pár metrů pod zemí
v rakvi mezi červy hnít.
Autor efie, 17.12.2006
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hodne dobre.....skoda ze nemas vic basni....:-)

06.08.2007 21:43:00 | Jedlin

Myslím, že se ti ta smrt docela povedla.

18.12.2006 00:45:00 | Istar

vždyť i smrt krásná může být,součást života,to co se nedá smýt...a kdo ví zda-li život není umíráníma msrt životem:-)jinak pěkný

17.12.2006 23:46:00 | airelle

Šak vpoho, nenutím tě to číst:o)

17.12.2006 21:07:00 | efie

ani jsem to nedočetla, jsem moc ovlivněná jinou, krásnou básničkou, jasný, vždycky jsou i lepší, ale tahle mě neoslovila

17.12.2006 20:44:00 | EsmE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí