Je brzy se vzdát

Je brzy se vzdát

sekera ostrá
zatíná zuby
do mého těla
které nevzdává boj
už ani nevnímám
tu tupou bolest
a všude kolem
třísek ohňostroj

mohu jen stát
a mlčky sledovat
jak s každým úderem
slábne můj kmen
nic platné opory
letité kořeny
jimiž dál v zemi
zůstávám ukotven

ještě je brzy
je brzy se vzdát
a v barevných listech
smutně pět
než se čas zastaví
tak ještě naposled
nechám větve své
zašumět
Autor James Libustka, 09.11.2011
Přečteno 304x
Tipy 12
Poslední tipující: Liška76, E.T.Jane, jvacl, Jeněcovevzduchukrásného, Kars, labuť, V.N.Losinský
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stromy jsou i má vášeň, každý zaslouží si opěvnou báseň

10.11.2011 13:15:19 | Kars

Smutná,hezká..ze života stromů.

09.11.2011 16:47:17 | Liška76

Óda na stromy, mě vždycky ohromí. **

09.11.2011 16:02:10 | E.T.Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí