Modrý vesmír

Modrý vesmír

Anotace: -

Tisíce planet a stovky soustav,


to vše ve vesmíru je,


ty poutníče na chvíli zastav,


a nahlédni do ráje.



Do ráje snílků, bláznů, zbabělců,


protože stačí se jen dívat,


sledovat nespočet hvězdných slepenců,


a souhvězdí z nich malovat.



V tichosti žasnout nad tou krásou,


zatajit dech a jen tak stát,


vidět hluboko nocí jasnou,


všechna zákoutí chtíti znát.



Jak hvězdář triedr vem,


však nedoufej, že uvidíš dál,


to není noc ani den,


toť modrý vesmír o kterýs stál.

Autor Alex Ardes, 10.11.2011
Přečteno 268x
Tipy 1
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí