Modrý vesmír

Modrý vesmír

Anotace: -

Tisíce planet a stovky soustav,
to vše ve vesmíru je,
ty poutníče na chvíli zastav,
a nahlédni do ráje.


Do ráje snílků, bláznů, zbabělců,
protože stačí se jen dívat,
sledovat nespočet hvězdných slepenců,
a souhvězdí z nich malovat.


V tichosti žasnout nad tou krásou,
zatajit dech a jen tak stát,
vidět hluboko nocí jasnou,
všechna zákoutí chtíti znát.


Jak hvězdář triedr vem,
však nedoufej, že uvidíš dál,
to není noc ani den,
toť modrý vesmír o kterýs stál.

Autor Alex Ardes, 10.11.2011
Přečteno 341x
Tipy 9
Poslední tipující: Lioness, Liška76, Marsinka, strašidýlko-střapatý, fuu
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toť modrý vesmír o kterýs stál...hloubkou té modři se opíjej dál..
Moc hezká..

14.11.2011 07:43:49 | Liška76

Básniček tolik nepíšeš,ale když už se ti nějaká podaří napsat,stojí za to. Moc pěkná. :-)

12.11.2011 11:19:07 | Marsinka

Když jsem to četla vybavil se mi starý liter... hezky napsané

11.11.2011 10:27:12 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí