PŘECE JEN NĚKDE TAM JE

PŘECE JEN NĚKDE TAM JE

Anotace: -

Podprahové vnímání

jak pohladit ostrou břitvou

kapku krve

co než dopadne

na prohnilou vůni voskovaných parket

tak srazí se v temnou kapku bolesti

 

nekřičíš

jen tiše vstřebáváš

tu nevyhnutelnost okamžiku

jako vězeň v doživotí

jako mnich v nehlubší nirváně

takové nevinné podříznutí

když cítíš se tak unaveně

ve vaně

 

a na skladišti tvých vzpomínek

dnes mají inventuru

snad i manko

chybí totiž základní principy

a skripta plné taháků

jak přežít

a pochopit

 

jak neztratit se

v stísněných uličkách

a neprostupných zákoutích

vlastního já

než dožene tě

noc s nabroušenou břitvou

jako stín na rtech

s chutí sladce mandlových přeludů

 

a tvář uvnitř tebe

zamlžená v zrcadle

co pokaždé nalhává si

že jí nikdo nemá rád

 

jen tma

a strašidla co v ní žijí

a parazitují na strachu

z vlastní neschopnosti procitnout

 

a postavit se

všem těm démonům

a živeným bludům

prostě hledat světlo

protože ono tam někde hluboko uvnitř

přece jen schované je.
Autor ZILA78, 10.11.2011
Přečteno 269x
Tipy 9
Poslední tipující: Jin&Jang, Liška76, Danga, zenge, labuť, Lorraine
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, svatby..

26.02.2017 06:39:28 | Jin&Jang

Kdo hledá najde.

11.11.2011 08:50:35 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí