Nepřímá úměra špačků

Nepřímá úměra špačků

Hrdě zašlapané špačky cigaret

ve tvaru magických jedniček

už dodoutnaly .

 

Kouzla se dějí všude,

a ze smrdutých špačků

se stali ptáci, kteří

usedali na vysoké stožáry.

 

Zpívali žalmy

na vše zapálené.

 

Když je uhodila

zbloudilá kulka,

přestali být špačky...

 

Stali se obětí rány,

nikdo je nelitoval,

ovšem kuřáci litovali,

že šli tak rychle k zemi...

 

...a ceny cigaret šly závratně nahoru...

 

protože někdy závisí

na nepřímé úměře,

aniž to někdo řekne přímo

do dýmajících očí skeptiků

 

 
Autor Tomáš Přidal, 11.11.2011
Přečteno 307x
Tipy 5
Poslední tipující: Danga, fialová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nevěřila jsem, že se tady dneska něčeho pořádnýho dočtu, ale spletla jsem se, upřímný díky**

12.11.2011 12:15:20 | Lagedama

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí