Jedenáct - 11.11.2011 v 11.11 hod

Jedenáct - 11.11.2011 v 11.11 hod

Anotace: -

Co víc si přát než znovu mít svých jedenáct
každé ráno do školy na osmou s úsměvem jít
sedět v lavici a z okna koukat se a snít
kam odpoledne s kamarády budu moct vyrazit
a blbnout v parku dokud nebude tma tmoucí.

Co víc si přát než znovu mít svých jedenáct
se spolužáky o přestávce se jen tak rvát
a občas přijít k nějakému šrámu
učit se přijímat i dostat nějakou tu ránu
tak jak život přinese to zlehka.

Co víc si přát než znovu mít svých jedenáct
a po holkách se s udivením koukat
sedět na zábradlí a nohama jen houpat
když kolem půjdou a budou kroutit zadky
zahvízdat si jen tak do větru a ohlédnout se zpátky.

Co víc si přát než znovu mít svých jedenáct
a neběžet hned za rodiči s brekem
šetřit na všechno hned s vděkem
a učit se říct „děkuji“ a umět prosit
naučit se jak kravatu ke košili nosit.

Co víc si přát než znovu mít svých jedenáct
kdy všechno bylo asi nějak snažší
holky měly sukně o dost kratší
a kolena si rozbijely s námi mezi auty
jen aby vzali jsme je tady do naší party.

Ach kde jen je mých sladkých jedenáct ………..
Autor kasparoza, 11.11.2011
Přečteno 291x
Tipy 10
Poslední tipující: Liška76, E.T.Jane, hloubavá, kasparoza, jaroslava anna, synanceia
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkný, ST.

12.12.2011 15:10:47 | Jeněcovevzduchukrásného

Mít jedenáct a začínat opět s odřeným nosem, kdy jsem si ho natloukla ze zvědavosti. mít opět jedenáct a začínat se vším cestou k dospělosti...ne jsem ráda za svůj věk a každý prožitý den má můj vděk. Báseň je milá a dávám Tip

21.11.2011 13:46:03 | jaroslava anna

Taky bych se vrátila pár oken zas rozbila v nespoutané dětské mysli..šťastně bloudila:)

15.11.2011 07:20:27 | Liška76

Mít znovu svých jedenáct, je riziko znovu životem-tím vším-dobrým i zlým - utíkat. A chceme to tak? Nebylo to všechno vlastně tak akorát? Co si přát? Příjemně si vzpomínat.... :)

11.11.2011 11:20:59 | E.T.Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí