voko boží - anotace: slovům ztraceným....

voko boží - anotace: slovům ztraceným....

Anotace: -

Mravnost to slovo

z půdy zaprášený
přes jazyk drnčí
v plechování
a nenávratně mizí
schovejme v mlze krizí
v blikotu televizí
to prázdno v nás

..Byl boží hlas
a ještě včera
pár zbytků desatera
setřeno jak sémě z péra
kazatele

Koukni kdo dneska v čele
má stádo vést
v mundůrech starejch vest
přetřeným centrem měst
snad štětcem Potěmkina?

..Na chodbách lesklých špína
voní se lisolem
nese se jako balerína
v přestrojení
okrade otec syna
syn matku
v rozednění
rozčtvrtí na smeťáku
nad tím vším spousta ptáků
za supy převlékne se
proč tmavo v našem lese
tak dneska je?

My hlasu nemaje
a oko boží
kdys mezi horami
teď civí u nás na nároží
v reklamě na klamy.
Autor zenge, 12.11.2011
Přečteno 291x
Tipy 11
Poslední tipující: Liška76, teď už nikdo, hašlerka, ziriant, Mario de Janiero, zenge
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Satelit čumí na mě z nebe
vidí jak okrádám sám sebe..
ST!

15.11.2011 16:21:54 | Mario de Janiero

krása..ST!

12.11.2011 15:23:40 | hašlerka

4asto se mi to nestává..nemám slov ST

12.11.2011 15:00:27 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí