Odvaha

Odvaha

Anotace: učiteknám zadal úvahu na téma odvaha... tak sem k tomu stvořil i tohle...

ODVAHA

Každý den jde světem,
každý den jí je někdo svědkem,
každý den život zachrání a jiný zatratí.
Protože odvážný on byl,
protože život před smrtí uchránil,
protože se za jiné postavil.
Tak proto už tu není,
tak proto mrtvý je,
tak proto nesmrtelnost dostane.
Za to, že svůj život smrti dal,
za to, že jiným ho daroval,
za to, tu už navždy zůstane.
Pro některé hrdinou,
pro jiné zas blbcem bude,
co pro druhé se obětuje,
aby se jméno jeho do papíru vrylo
a tak na věky tu bylo...
Autor vyliž, 18.12.2006
Přečteno 270x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí