Epitaf

Epitaf

Anotace: -

Ať na mém hrobě stojí,
že jsem nenáviděla svět
a knihy bez krátkých vět
a louky bez květin
a květiny bez motýlů
jsou básně bez papírů
bez inspirace
bez práce
bez srdce…

Jak hovořil starý kmet,
rozrůstá se svět
a vytlačuje fantazii,
málo místa zbylo pro poezii,
pro snůšku hloupých rýmu,
když je svět ve splínu,
když mu není pomoci…

Ať na mém hrobě stojí,
že jsem nenáviděla svět
a knihy bez krátkých vět
a lidi bez fantazie
a málo poezie.
Že jsem byla rytíř bez bázně a hany,
básník s ostruhami.
Husí pero tasila jako dýku
a na papír vylévala svou pýchu.
Kdy inkoust teče jako krev.
A s poslední tečkou jsem spasila svět.
Autor Mikina77, 14.11.2011
Přečteno 230x
Tipy 4
Poslední tipující: Liška76, Necelá, fialová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky napsaný,ale na epitaft máš ještě moře času:(

14.11.2011 09:05:43 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí