Lidský druh je hřích

Lidský druh je hřích

Kousek po kousku uvadáš,

tak jako růže bez vody usychá.

Do propadliště dějin se propadáš,

rukou šmátráš v prázdnu.

 

Tančíš valčík s ďáblem,

otočka, pohled do očí.

Než ztratíš rovnováhu

a všechno se rozplyne.

 

Tak strašná zima okolo mě,

mlhavá náruč  mámivá.

Vkročím do šedivé prázdnoty,

kde čeká mě prach a obyčejné nic.

 

Slza na tváři pálivá,

nikdo neřekl mi, že je to hřích.

Rána u srdce krvavá,

prázdná ta rána zdá se být.

 

Už žádný východ Slunce,

válení se v jeho paprscích.

Už žádné hřejivé náruče,

jen prázdné kouty.

 

Už žádný šepot listů ve větvích,

cvrlikání ptáků.

Už žádné pohlazení,

jen zima až do morku kostí.

 

Pouhá lidská slabost,

hříšná lidská podstata,

zahnala nás do kouta,

odkud není úniku.

 

Tichá a mámivá slova ďábelská,

uvažuješ, přemýšlíš, vkráčíš...

Do ohňů pekelných

se slovy na rtech:

Že lidský druh je jeden velký hřích.
Autor Cassée Moteur, 14.11.2011
Přečteno 331x
Tipy 4
Poslední tipující: Liška76, malá slečna, Black Swan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez hříchu není života..pěkná:)

15.11.2011 07:02:36 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí