Za temných nocí po Samhainu

Za temných nocí po Samhainu

Setmělo se

však mlha už ráno

zahalila celé město

jen rozeta

svatovítského chrámu

krystalky jíní na listech

umírajících stromů

a tvoje oči

modré a čarovné

 

Chlad oceli

ostří dýky jež hladí

bledou kůži na ňadrech

 

Jsi rytíř

který umírá a znovu se rodí

pod mýma rukama

v mlze a dýmu

 

Jsi mág

který mne očaroval

svým uměním

zaklel mne

do podoby bájné dívky

nepolapitelné Epony

 

Jsi druid

tajemných rituálů

za temných nocí

po Samhainu

mlha již dávno

pohltila celý můj svět

 

Jen dvě oči

ty oči čaroděje

vidím tak jasně

jako krystalky ledu

na umírajících

listech stromů
Autor Kristine Clary-Aldringen, 15.11.2011
Přečteno 292x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli, slečna.závist
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi.

22.12.2012 11:35:38 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí