balet růží

balet růží

Anotace: -

Je jasné
že jsem retardovaný

a je jasné
že vy jste bezchybní

celé dny zametáte stopy
a slova tíží všechny body
za piruety v davu
za sóla vyzpívaná v baru

je jasné
že to tak není
je jasné
že nemusím být ad akta
chráněný zákonem
a kopat do vás za rohem
a potichu
lechtat vás panenky
špendlíky a břichu

je jasné
s každou ránou
ledujeme svoje sny
a jsme víc oceloví
a křemíkoví
retardovaní
zpomalení
v letu
nespíme
a přemýšlíme
o baletu

je jasné
zavření
ve své bublině
a víc ani za boha
tupý pohled Golema

a tenkou čárou v davu
je jasné
že proti proudu plavu
nabírám písek do kapes
a pokud přemýšlíme
je to o penězích
dál vládne chlast
drogy
a sex

je jasné
každému
postiženmu hladomorem
že my se topíme
tak nějak
zlatem padajícím
horem

naše krize
je krize duše
empatie
a hodnoty štěstí

narostla
až za mrakodrapy
golfová hřiště
inernet, dotykové mobily
Maseratti

a nelidské
Breivikovy zkraty

je jasné
s každou bombou
co mi vybuchuje u domu
a v hlavě
v srdci

že strůjce náloží
přeživá
v růžové kleci

s padlou růží na kolena..
"ne
nemůžeš být holubice"

stejně tak já
odražená létavice

nepros
a nenaříkej na zimu
a mšice

těš se z jara
co dýchá
za naše plíce

..hřebíky narvané
a popelem
přesypané..

sbohem
občané
- duše orvané
Autor blue, 15.11.2011
Přečteno 379x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, jvacl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

že strůjce náloží
přeživá
v růžové kleci

To je tak mocně trefný ! Děkuju za krásnou poezii .-)

03.11.2012 17:38:09 | Shnecek

díky, musím ale uznat že tato básnička se mi moc nepovedla teda..

02.12.2011 09:33:41 | blue

ta se mi četla jedním dechem, líbí se mi tvoje obraty, no prostě-mám ráda tvoji poezii

02.12.2011 08:23:21 | jvacl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí