Staré časy

Staré časy

Anotace: -

báseň vymyšlená na zadaná slova: barva, nenormální, duha, srna, naděje, internet.

 

Kdysi dávno, za dob krále,

bévale tu velké bále.

Tančilo se, zpévalo.

Jo, tož tak to bévalo.

 

Nadívané srny, hodně vínečka,

naději pán získal jedině z pivečka.

Až měli tváře plné barvy,

do chřtánu cpali péro paví.

 

"To nebel žádné internet-

-šecko rychle, šecko hned!

To bévaly iné doby, skvělé časy!

Ne jak včilka valí šeci: "No né asi."

 

Nenormální ta nová doba,

to už nemožeš jest soba,

žádný pacholek, podkoní,

místo podkov mobil zvoní.

 

Tož ani ta duha není,

proč se ten svět tak moc mění!

My vlastenečtí sedláci

máme pořád co na práci.

 

Tož ať žije Morava,

ať žijí staré časy,

ať není hustá doprava

a mladí nevalí "ne asi"."
Autor Rezkaaa, 19.11.2011
Přečteno 518x
Tipy 3
Poslední tipující: martinaV, Radhuza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí