Morituri te salutant

Morituri te salutant

Anotace: nejvyšší soudce..život... P.S. prosím napište mi kritiku ;-)

Na prašném písku dva gladiátoři stojí,
Uvidí se, kdo dřív z nich krev svou ukáže.
V očích strach není vepsán černou tuží.
Kdo má a kdo ne, víc než druhý kuráže?

Teď rozhodne se, čí život bude ušetřen.
Avšak dav ví, že brzy bude opět prověřen.

Stojí proti sobě, muž proti muži ve zbroji,
Jeden svírá meč a druhý drží sekyru.
Jejich chuť žít bude vyzkoušena v boji.
Tomu jež je šitý lidskému životu na míru.

Morituri te salutant! Morituri te salutant!
A v lóži usmívá se ten parchant.
Autor lizardka, 20.12.2006
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí