O studu

O studu

Anotace: Nestydova báseň s příznačným názvem "O studu".

Asi nemám ponětí o studu,

když dělám samou ostudu.

Jinak bych se choval zdvořile,

nepůsobil tolik nemile.

Chodil bych čistý a upraven,

nezíval, když jsem unaven.

Nikdy bych hlasitě nekrkal,

při vážném projevu nefrkal.

Kdybych nepil žádný alkohol,

nepoznám, co je to být na mol.

Byl bych v perfektní kondici,

netahal na sobě vopici.

Já přece tohleto všechno vím,

stejně se dle toho neřídím.

Poněvadž nevím nic o studu,

tak dělám jenom ostudu.

Chovám se opačně, než bych měl,

lépe bych to však neuměl.

S vizáží strašáka do zelí

chodí světem chalán nesmělý.

 Myslí, že má svět na háku,

odmítá uvěřit opaku.

Třeba se jednou probudí,

ticho, ať ho nic nevzbudí !!!
Autor Marbal Škutin, 25.11.2011
Přečteno 222x
Tipy 4
Poslední tipující: tato22, Liška76
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná..pssst.

26.11.2011 14:26:45 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí