Jak jde život?

Jak jde život?

Anotace: -

I osedlal si poutník život sotva se narodil

a chtěl s ním letět nad oblaka
ne orat, vláčet brázdy, sít
Chyt ale špatný konec ohlávky
a spadl do propasti
Ne ty, to já tě povedu
od hroudy k hroudě
budeme sázet, sklízet úrodu svých plodů pozemských

I ztichl poutník, sklonil hlavu
Život je v právu, nasadil jho si na svůj hřbet
a vykročil vpřed za štěstím
S ním den vydal se na svou pouť
měl zlatý věnec co pecen chlebový
a krajáč oblak bělostných mu nes

Bloud, chtěl-li tomu uniknout
Dojíti třeba nejdříve mu
až doveden bude k sídlu hvězd
Autor jiřička, 30.11.2011
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí