Jak čas plyne

Jak čas plyne

Anotace: ...

Slovíček pár za několik let,
nejdříve němý a pak první slůvka,
máma či táta, velká práce vypravit to skrz ret,
o chvilku později vylétá ze společného hnízdečka.

První vnuk, vnučka, a už je zas starší,
dříve jen pár slovíček teď tolik vět,
u tepla vzpomínat na když vše bylo mladší,
vidět jak se změnil společný věk.

První vráska, první infarkt, ne-li poslední,
šedé vlasy už se nepočítají,
smrt přítele, jen od smrti strašení,
venku už ledy opět tají.

Mládí je už daleko,
stáří naopak blíže a blíž,
už se jen začíná čekat,
na okamžik kdy smrt začne klepat…
Autor Láďa, 23.12.2006
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí