vnouček

vnouček

když se nový člověk narodí
pohled na svět jeho oku lahodí

kolem něj jen samá láska, radost, pohoda

protože ho všichni kolem něj mají rádi
a o vše co potřebuje se postarají

nejvíce však babička,
protože ta jej ráda líbá i na líčka

také ráda vnoučka pochová
a říká mu při tom slova medová

o tom, že je sluníčko
které svítí a hřeje

když se na své okolí neustále směje
proto ho všichni rádi mají
a pořád ho kolébají

až však jednou vyroste
a bude z něj velký muž

pozná, že lásku musí
umět také druhým dát

když jí jako dítě mohl tolik brát

proto milá babičko
vnoučka chovej jen maličko

radši se dej do vyprávění
o tom jak ho ráda máš

a co pro něj s láskou uděláš

že mu řekneš kudy životem má jít
aby jsi na něj pak hrdá a pyšná byla

a vždy ho jen pochválila

 
Autor jiří slunce, 05.12.2011
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí