Život se skládá

Život se skládá

Anotace: -

Život se skládá

z maličkostí, z porozumnění, chyb a omylů,

z vodopádu, snů a nautilů,

z legrace se spoustou smíchu,

z piety a smutku v tichu,

z nebe a pekelného hříchu.

 

Život se skládá

ze starostí a nepochopení,

z lásky a jejího vábení,

ze stromu, hromu a lidského obětí,

z prvních dětských krůčku s našim dojetím.

 

Život se skládá

z pýchy, pádů a vzestupů,

z laní, pávů a ze supů,

z krajin, kopců a hor,

ze skalisek, vrchů i nor.

 

Život se skládá ze štěstí a klik nejen u dveří,

z polibků a něhy, když se sešeří,

z díží, sudů a osudů,

ze mě, z tebe a ze studu.

 

Život se skládá

z vody, krve a opojného vína,

ze slov, co hřejí, když přijde zima,

z peněz, karet a dobrozdání,

z tebe ve mě, když nemáš stání.

 

Život se skládá

z pokrmů rozličné chuti,

z jednoho těla, když chtíč nás nutí...

Život se skládá...

 
Autor Mersii, 07.12.2011
Přečteno 264x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí