Sněhurka

Sněhurka

Anotace: jako sníh roztávám...

Sněhurka

Když mlha zimní, záříc štěstím plála
na sklonku loučících se podzimních dní.
Smál jsi se na mne, já s tebou se smála.
Hřál´s moje ruce a šeptal: „Nezmrzni.“

Kdo mohl tušit, jak je zima krátká?
Přec všichni mrzli, mě nezábly v ní dlaně.
A když jí chvějící se jaro zavíralo vrátka
splavila mě řeka jak dříví rozštípané.

V lednu jsem zkrásněla a potom už jen vadla.
Vichřice mi sílu dala, vybarvila líčka.
Do živoucích kaluží světla div jsem nepropadla.
V rámu dveří houpala se má hojnosti podkovička.

Však jaro táhlo se svým plukem, rozlámalo ledy.
S křikem vran se vytratila všechna moje krása.
Jen bezútěšný třpyt mi zůstal spolu s nůší bědy.
Umírám tu spolu s mrazy a svět nad námi jásá.

Dnes už jsem bledá jako stín.
Oblohou bílé mraky plují.
Roztávám se svým neštěstím.
A lidé nelitují...
Autor Gabrielle Taroka, 24.12.2006
Přečteno 467x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

promin dneska bych tak rád hodnotil s radostí ale nejde mi to málokterá poezie mě tu dnes bere, toto není špatné pár hezkých věcí jsem tam našel ale myšlenak mě nijak nevzala za ruku natož za srdce, přeju hezké vánoce

24.12.2006 17:12:00 | Pavel Kotrba

max! veselé a šťastné , počkat nebo šťastné a veselé? :-) servůz Gábi:-)

24.12.2006 13:43:00 | Exodus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí