Život je boj

Život je boj

Anotace: -

Tichá lítost sebe sama?
Ale no tak! Chce to řádné drama!
Tiše fňukat v koutě,
co když zaslechnou tě?
Budeš stále vzlykat,
za své hříchy pykat?
Proč neřveš? Nekřičíš?
Chceš jim namluvit, že snad spíš?

Jen ať vidí co v tobě je!
Drzá, vzpupná, s morálkou zloděje.
Taková ty chtěla bys být,
ne sebe sama v sobě potlačit.
Předstírání nevinnosti,
to v tobě přeci láme kosti.
Kosti, páteř i důstojnost.
Proč tedy býti nezvaný host?

Vždyť jsi také bytost živá,
cožpak zasloužíš si slova lživá?

Slova prázdné lítosti,
s hořkou chutí marnosti.
Otázka ale jinak zní,
stojíš TY o ni?
Lítost zbytečná je,
s ní nikdo nikdy nevyhraje.
Sama sebou měla by ses stát,
ne jen stále utíkat.
Zůstaň stát,
připrav se.
Do boje vydáváš se!
Do bitvy za svůj život a štěstí,
mečem a srdcem cestu si klesti.
Než dojdeš na konec své pouti,
sebe sama musíš naleznouti.
To je oč tu celou dobu kráčí,
věř že pro šťastný život to úplně stačí.
Autor Santara, 11.12.2011
Přečteno 648x
Tipy 7
Poslední tipující: Martin Šimeček, Watashi, Richter Rosenheim, Santara
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě se to líbí a souhlasím:-) jen tak dál...

03.04.2012 18:59:45 | Martin Šimeček

asi tě to překvapí, ale nelíbí se mi

27.03.2012 10:18:36 | Black Sardinian

Kupodivu? Nepřekvapilo ;) nikdy se nic nemůže líbit všem a člověk by byl hodně pošetilý, kdyby s tím počítal :)

27.03.2012 11:26:49 | Santara

je to tak

27.03.2012 11:34:56 | Black Sardinian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí