Vnouček a babička

Vnouček a babička

Anotace: Z krutostí života všedních dnů.

Hrálo si dítě
s vláčkem a traktůrkem,
asi tak čtyřleté,
netuše svět kolem,
s myslí jen na hračky
a na pejska s kočičkou,
co spali před prahem.

Hrálo si dítě
s vláčkem a traktůrkem
u těla mrtvé babičky
a tiše si žvatlalo:
"Babicta hajá"!
a tahalo ji za uši,
smějíc se strnulému pohledu
chladnoucí ženy.

"Babictó távej,
ci videt scítka Dzina"!
škemralo dítě,
asi tak čtyřleté.

V jedenáct večerních
přijela maminka,
veselá z polibků a rumu.
V jedenáct večerních,
škytla a klopýtla.

Ospalý Honzíček
mamince žaloval:
"Babicta hajá
a nepustyla mi scítka Dzina"!
Autor Jan Urban, 25.07.2004
Přečteno 702x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí