Mravenec faraon

Mravenec faraon

Anotace: Jak na ty malé potvory, které nám loupí ve spíži. Mravenec faraon (Monomorium pharaonis) známý domácí škůdce

Moje žena špatně vidí,
zrak ji občas trochu šidí.
Přesto spíž si rázně chrání,
škůdce ničí bez přestání.

Tak jim válku vyhlásila,
faraónů je však síla.
Tihle malí mravenci,
zas nám loupí v kredenci.
 
Cizinci jsou až z Afriky,
tam si baští datle, fíky.
U nás jinou stravu mají,
na cukru si pochutnají.

Zimu nemají moc rádi,
proto v teplých bytech řádí.
Namíchli mě, jsem pln záští,
snad je mravenečník zbaští.

Domu si ho tedy nesu,
mravenci budou ve stresu.
Prořídnou hned jejich řady,
tohle zvíře nemá vady.

Mravenečníka, kdo koupí,
rozhodně vám neprohloupí.
Díky jeho apetitu.
bude žíti v čistém bytu.
 

 
Autor Psavec, 17.12.2011
Přečteno 339x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, synanceia
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí