světská sláva polní tráva

světská sláva polní tráva

dnes je zvláštní den

musím jíti ven

 

podívat se do ulic

prý tam bude lidí víc

 

prý se cosi u nás stalo

co lidi do ulic hnalo

 

prý zemřel člověk , který zásluhy o stát má

a to se nemělo prý stát

 

zemřel člověk -  malý velký muž

 

který pro některé vzorem byl

a druhým často zatopil

 

zatopil jim pravdou nebo lží ?

to složitá je věc

protože pravda není pro každého stejná přec

 

rádi mají ho  ti  co  jim cosi dával

a když jim z okna hradu mával

 

jiní  zuby skřípají ,když vzpomenou si

jak majetky mu zpět  dávají
já ho také neměl příliž  rád

když viděl jsem ho v dlouhých kalhotech stát

 

a

také  mneměl jsem ho rád,

když viděl jsem ho v hospodě U hubatků  stát

a

se zloději a vrahy  se   zde smát

a pivo s nimi pít

a kocovinu potom mít

 

a

také neměl jsem ho rád

když viděl jsem ho na  Letné na podiu stát

když říkal , že  nikomu nebude nic brát

 

říkal  nejsme přece jako oni

kteří nám vše sebrali

a ostatním nic nedali

 

komu  dnes  však patří Lucerna a další domy ?

majetky si vzali zpět a kouká na to celý svět

 

celý svět se tomu diví, že po majetku byli tak chtiví

diví se i lidé , kteří klíči cinkali

 

a k tomu co udělali

by jim už žádné  právo nedali

 

nyní mnoho chudých lidí je

a hodně jich běduje

 

kam došel tento český stát ?

co špatného  muselo se  stát ?

 

já však i přes to chci mu vzdáti čest

protože těžkou tíhu musel životem nést

 

poznání pravdy kruté

že nelze lásku, pravdu mít

když s vlky musí často výt

 

když mamon je to co oni mají rádi

a proto jsou z nich kamarádi

 

a je jedno z které strany každý je

když peníze si do šrajtofle láduje

proto volám jemu patří úcta, čest

že i přes to dovedl náš národ vést

 

 
Autor jiří slunce, 21.12.2011
Přečteno 394x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí