Jdi!

Jdi!

Jdi a dotkni se slunce
Že pálí?
Jsi překvapen?

Vstaň z bláta a špíny,
kde ostatní  mrskají se blahem
či pokorně a podřízeně…

Ty musíš jít za sluncem!
Jako květina, jako tvůj život sám.

Půjdeš deští,
bouří,
žárem,
chladem,
pouští,
suchem
močály.

Však běž, byť jinak zhyneš!
Už rozumíš mi?
Ač slunce kůži Tvou spálí
do černa.

Bude však i Tvou nadějí,
že jednou
dotkneš se Boha svého

 

 
Autor Bolemíra Nebeská, 29.12.2011
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí