Rychlá modlitba

Rychlá modlitba

Anotace: -

Tahleta chvíle započatá

není čtvrtá a není pátá,

nezná hodnotu, cenu zlata

a chvátá, utíká a chvátá.

Díky, Bože, za času dar,

z minulosti mi zůstal cár.

Protéká mezi dlaní, prsty,

napájí hlínu, trávy trsy,

občas vystřídá mléko v prsech

a při povodních se chová drze.

Děkuji, Bože, za dar vody,

jež podpírá přírody plody.

Plamenem šlehá do červena,

může být muž a taky žena,

jež popelem je ověnčena,

sežehne úrodu a stoupá jeho cena.

Díky Ti, Pane, za oheň, jež hřeje,

naděje lidu, zhouby beznaděje.

Fouká do ohně, rozžíhá i hasí,

písčitá duna znakem krásy,

nezachytíš jej provazy a lasy,

dech dává stromům, zdobí klasy.

Děkuji, Pane, za vítr, jež vane,

ptám se: je Duchem Svatým, Pane?

Rozkoukává se les i pole,

zrno se skrývá ve stodole,

ptáci ozdobí stéblem trávy hnízda

a děti na saních křičí: to je jízda!

Má mnoho podob, Všemohoucí,

je studená, vlažná i vroucí.

Taková bývá Matka Zem,

a za ní bojovat já přišla jsem

jak mnozí jiní.

Však Vaše kouzla Lásky divy činí.

V jediném slově: DOBRODINÍ!
Autor Inge, 30.12.2011
Přečteno 535x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí